"Инфинити" пуска фабричен тунинг на моделите си

 

Луксозната марка на "Нисан" "Инфинити" започва да предлага фабрично тунинговани версии на моделите си. Те ще бъдат обединени в серията Infiniti Performance Line (IPL).


Първият модел, който получава заводски тунинг, е G Coupe. Отвън автомобилът се отличава от серийната версия по броните, радиаторната решетка, задния спойлер, хромираните накрайници на ауспусите, новите фарове за мъгла и специално разработените 19 цолови джанти.


"Инфинти G купе IPL" се предлага само в два цвята - Graphite Shadow и Malbec Black. Интериорът може да е издържан в графитено сиво и червено. Седалките са с декоративни шевове в контрастен цвят, правени на ръка и усещането за лукс се подсилва от алуминиевите акценти.




Аудиосистемата пък е специална разработка на Bose и разполага с твърд диск с капацитет 9.3 гигабайта. Разбира се, не липсва и навигация с гласово управление.


Под капака на тунингованото "Инфинити" се монтира познатия V-образен, шестцилиндров бензинов мотор с работен обем 3.7-литра. Мощността му обаче увеличена с 18 конски сили до 348 к.с.


Как се отразява това на динамичните показатели на колата обаче не беше обявено. Ясно е обаче, че специално е поработено и по промяната на звука на мотора.

Ключови думи към статията: